6 iulie 2010

Tort cu Capsuni




Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blatul de Tort:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri ulei
-5 linguri faina
-1/2 plic praf copt
-putina sare
-razatura de lamaie,esenta rom,zahar vanilat.
 
Pentru Crema:
-2 plicuri budinca de capsuni
-750 ml lapte
-1 plic gelatina alimentara Dr.Oetker
-5 linguri de zahar
-300 ml frisca lichida
 
Pentru Decor:
-500 gr capsuni
-zeama de la o lamaie
-100 gr ciocolata alba

Mod de preparare:
Pregatim blatul..dupa reteta clasica...separam albusurile de galbenusuri...albusurile le batem cu putina sare..galbenusurile le amestecam cu uleiul.. cu esenta de rom,razatura de lamaie si zaharul vanilat...Cand albusurile sunt batute tare..se adauga treptat zaharul..continuand sa mixam...,pe rand adaugam si compozitia de galbenusuri...,iar faina o amestecam cu praful de copt.. o adaugam usor in bolul cu albusuri.. pana la incorporarea completa...(aceasta etapa cand adaugam faina..e bine sa amestecam cu lingura,..usor..de jos in sus..)
Se tapeteaza cu hartie de copt tava in care urmeaza a fi copt blatul...dandu-se la cuptor la foc moderat...pana devine rumen..si trece testul scobitorii...
 

Fructele se spala,curata...,taindu-se felii subtiri pe verticala..cele pt decor...,iar  cele ce urmeaza a fi puse peste blat,se taie in jumatate..,le stropim pe toate cu zeama de lamaie.
 
Crema se pregateste dupa cum urmeaza:500 ml lapte se pune pe foc cu cele 5 linguri de zahar,plicurile de budinca se amesteca cu restul de lapte (250 ml)...cand laptele da in clocot,adaugam compozitia de budinca in fir subtire,amestecand continuu  lasand-o sa mai fiarba putin...
Gelatina o punem la hidratat in 5 linguri de apa rece.
Frisca se bate....pana devine spumoasa,la care daca e nevoie,in functie de tipul de frisca lichida, folosit...adaugam si un plic de intaritor pentru frisca...
Daca budinca s-a temperat putin...adaugam gelatina....(neaparat budinca sa fie inca calda)..pt dizolvarea totala a granulelor..Cand budinca este racita complet,(o puteti pune cateva minute la frigider),se amesteca cu frisca batuta..Se omogenizeaza bine,lasand la frigider pana pregatim blatul .
Intr-o tava de tort detasabila,punem prima foaie de blat..(l-am taiat in 3 parti),...insiropam cu zeama de compot..peste care asezam jumatatile de capsuni...si 1/3 din crema,....de jur imprejurul formei de tort...asezam felii de capsuni, continuam cu a 2-a foaie de blat...insiropata,....apoi crema...si ultima foaie de blat ...,iar deasupra restul de crema....peste care punem felii de capsuni..cu varful "infipt"...in crema..
Topim ciocolata alba....o amestecam cu putina frisca lichida...,decoram capsunile cu ciocolata dupa preferinta...

Cam asta e tot....va invit la o felie de tort...cu acesti capsuni...ultimii din pacate pe anu' asta...ma refer la cei adevarati...:))..stiti voi  care...:)
 

Strawberry on Foodista

12 comentarii:

  1. Ma prezint la o felie de tort :)
    Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a facut,pt ca esti prima..mai primesti inca una..:))
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm, ce deliciu! Vreau si eu o felie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu cea mai mare placere,Cristina..:)
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sara_miki..nu stiu ce s-a intamplat cu comentariul tau..:(...l-am aprobat si nu apare..da,si mie imi place combinatia asta ...,iar aroma...yummy..yummy..:)
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dana, as dori sa pu reteta si fotografia in rubrica mea "Ce retete mi-au placut aceasta saptamana...". Daca doresti ca fotografia sa nu apara trimite-mi un comentariu.
    Iti doresc un sfarsit de saptamana placut...

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti multumesc frumos,Cristina...ma bucur mult pentru faptul ca ai ales o reteta de-a mea in preferintele tale,saptamana aceasta...si cu aceasta ocazie te felicit...pentru munca depusa in realizarea acelei rubrici..
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. This is delicious! I love your recipes here. If you won't mind I'd love to guide Foodista readers to this post.Just add the foodista widget to the end of this post and it's all set, Thanks!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pt.crema se amesteca budinca cu frisca batuta?

    RăspundețiȘtergere
  10. Da,Sorana se amesteca budinca racita cu frisca batuta..se pare ca am omis acest aspect..,am completat acum..Iti multumesc mult si te mai astept!
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere