1 februarie 2011

Prajitura cu Gem de Zmeura


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
-2 linguri cacao
-4 linguri apa.
-putina sare,zahar vanilat.

Pentru Crema:
-1 budinca de zmeura sau capsuni
-400 ml lapte
-3 linguri zahar
-1 lingurita gelatina alimentara Dr.Oetker+3 linguri apa 
-200 ml frisca lichida.


Pentru Decor:
-2 borcanex450 gr gem de zmeura
-100 ml frisca lichida.


Mod de preparare:
Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza:
Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de zahar,continuand sa mixam pana raman tepi la scoaterea mixerului din compozitie..:)
Galbenusurile le mixam si pe ele, cu 2 linguri de zahar ,2 linguri de apa si zaharul vanilat..Adaugam galbenusurile in compozitia de albusuri..
Faina o amestecam cu cacao..,adaugand-o mai apoi in compozitia de oua,sub forma de ploaie,iar aceasta operatiune o executam cu o spatula sau o lingura,cu miscari usoare de jos in sus..
Se tapeteaza forma, cu hartie pentru copt...,se toarna compozitia..
Se coace la foc moderat...

Pana se raceste blatul,pregatim Crema..
Intr-un vas punem 300 ml lapte si cele 3 linguri de zahar..Plicul de budinca il dizolvam in restul de lapte(100ml)..Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa..
Cand laptele incepe sa clocoteasca,turnam budinca dizolvata,in fir subtire,amestecand bine..Luam vasul de pe foc,acoperim cu o folie alimentara,lasand sa se raceasca..Intre timp mixam frisca lichida..
Gelatina o punem pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde,pana devine lichida,cateva secunde..(nu trebuie sa fiarba)..,dupa care o adaugam compozitiei de budinca..Punem vasul putin la frigider,iar in cele din urma adaugam frisca batuta continuand sa amestecam bine,pana la omogenizarea completa..
Blatul se taie in doua bucati ,se insiropeaza cu zeama de compot...,se intinde crema pe toata suprafata..
Gemul de zmeura se incalzeste putin pe foc..punandu-se mai apoi peste ultima foaie de blat..


 Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se portioneaza..si pe fiecare bucata  ,se face cate o avelina din frisca..
 

7 comentarii:

  1. Pai si eu... ce ma fac daca nu am gem de zmeura??... arata bine rau praji asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felis..multumesc mult..:*
    Eu l-as inlocui.. cu zmeura+zahar...lasate impreuna, sa fiarba cateva clocote, adaugand la sfarsit un plic de tort gelee rosu..:))
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Tava mea este de 24x30 cm..iti multumesc pt vizita,Raluka..
      O zi frumoasa!!

      Ștergere
  4. Salut!Ce aveti in vedere la foc " moderat"?

    RăspundețiȘtergere