9 noiembrie 2011

Prajitura Bucuresti



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Pentru Blat:
-5 oua
-150 gr zahar tos
-140 gr faina
-10 gr cacao
-1 plic zahar vanilat
-razatura de lamaie
-1 praf de sare
-1/2 plic praf copt.

Pentru Crema:
-1 ou
-1 lingura amidon 
-100 ml lapte
-150 gr zahar pudra
-200 gr unt
-2 linguri ness.

Pentru Decor:
-100 gr ciocolata neagra
-50 gr unt
-150 gr nuca tocata marunt (prajita in prealabil). 

Mod de preparare:
Pregatim blatul dupa cum urmeaza: Se bat ouale cu praful de sare,treptat adaugam zaharul tos,zaharul vanilat,razatura de lamaie..si continuam sa mixam pana compozitia devine cremoasa de culoare deschisa..Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt,adaugand-o treptat in compozitia de oua (aceasta operatiune o facem fara mixer,doar cu ajutorul unei spatule)..Tava se tapeteaza cu hartie de copt..turnam compozitia in tava..dam tava la cuptor pentru 25-30 minute la foc moderat..pana blatul devine rumen si trece testul scobitorii..
Il scoatem cand este gata..si-l lasam la racit..in timpul asta pregatim crema..

Crema o pregatim astfel:...Oul il batem bine cu un tel,adaugam amidonul,continuam sa batem pana se incorporeaza total...adaugam treptat si laptele..Compozitia rezultata o punem pe foc,amestecand continuu,cand incepe sa clocoteasca si sa se ingroase,o dam deoparte si adaugam nessul(se poate pune si de la inceput,nu este o problema)...Lasam crema sa se raceasca..amestecand din cand in cand,pentru a nu forma acea pojghita..
Untul lasat la temperatura camerei cateva ore ...se taie cuburi ..
Se mixeaza untul cu zaharul pudra,bine de tot...pana obtinem o crema fina...adaugam treptat si crema racita de ness...(este foarte important ca untul sa aiba aproximativ aceeasi temperatura cu crema de ness..)..
Blatul se taie la jumatate pe orizontala..puteti insiropa....(eu l-am lasat asa, doar cat si-a luat din crema)..se intinde un strat de crema (1/2 din crema)..punem a doua parte de blat...si restul de crema..
Punem prajitura la frigider...pana pregatim glazura..
Nuca o prajim putin intr-o tigaie de teflon..o lasam la racit..
Ciocolata o rupem bucati mici o punem intr-un vas pe baie de aburi.. impreuna cu untul..Cand s-a topit tot untul si ciocolata,o intindem uniform peste crema...Cat este inca moale glazura,presarati si nucile..
Se lasa la rece cateva ore...apoi se portioneaza dupa preferinta..
Este delicioasaaa..,iar combinatia nuca & cafea..este preferata noastra..:))


6 comentarii:

  1. Este..este..:))..Multumesc pt vizita ,Corina..
    O saptamana frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noua ne place tare mult prajitura asta, mi-ai facut pofta! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. E tare buna..:)Multumesc pt vizita ,Livia..
    Te pup,
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine aceasta prajitura. Ma tenteaza sa o fac de Paste si as dori sa imi spui, te rog, pentru ce dimensiuni de tava sunt valabile cantitatile date in reteta. Multumesc frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tava în care am copt blatul are 25x30 cm. .Îți mulțumesc pe vizita ,Alina..și sper sa-ti placă. .și eu o pe lista pentru Paște. .:).
    Toate cel bune !

    RăspundețiȘtergere