20 decembrie 2012

Lemon Tart



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
 Pentru crusta:
-125 gr unt topit
-300 gr biscuiti simpli
-3 linguri zahar 
Pentru crema:
-1 plic gelatina alimentara (10 gr)
-3 lamai mari(coaja si zeama)
-250 ml frisca lichida
-400 ml lapte condensat
Pentru decor:
-ciocolata rasa sau puteti decora cu diverse topping-uri de fructe

Mod de preparare:
Se maruntesc biscuitii la robot...peste care se adauga untul topit si zaharul...se amesteca bine,pana rezulta o compozitie sfaramicioasa..Tapetam o forma de tort cu hartie de copt unsa cu unt,turnam compozitia de biscuiti ,apasand cu o lingura sau cu un pahar,pana nivelam uniform compozitia din biscuiti si unt..  
Dam forma la rece pana preparam crema...Spalam bine lamaile,le radem pe razatoarea mica..dupa care le stoarcem de zeama...Luam 5-6 linguri din zeama de lamaie si le punem peste gelatina..pentru a se hidrata..
Coaja si zeama lamailor le amestecam cu laptele condensat si frisca lichida,iar in cele din urma adaugam si gelatina pusa in prealabil la cuptorul cu microunde sau pe baie de abur,pana devine lichida...(fara a fierbe)....
Turnam compozitia rezultata peste crusta din biscuiti...dam tava la frigider pentru cateva ore bune...ideal de seara pana dimineata....,atunci cand o vom si decora dupa preferinta..:)
Este o tarta delicioasa ,foarte aromata si cel mai important...foarte rapid de pregatit..exceptand timpul in care sta la frigider...:D

 

2 comentarii:

  1. Ce bine arata, e pe gustul meu! Sarbatori fericite Danna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult,Livia...Sarbatori fericite si tie..
      Te pup..Toate cele bune!

      Ștergere